Inslapen Oban in Kampen

Dit weekend zijn we met het team afgereisd naar de Hanzestad Kampen, waar de Oban al in haar volle glorie op ons lag te wachten. Bepakt en bezakt met slaapzak, kussen, slaapspullen en spelletjes kwam het team vrijdagavond aan op de boot. De feestcommissie had dit leuke uitje gepland zodat de teamleden elkaar beter kunnen leren kennen en zodat zij weten wat ze kunnen verwachten tijdens de Rees. Natuurlijk was iedereen hartstikke nieuwsgierig naar schip en haar bemanning, we hadden desalniettemin al heel wat goede verhalen gehoord. De Feestcommissie had uitstekend haar best gedaan en toen we aankwamen stond er al een overheerlijke bord spaghetti op ons te wachten.

Na een gezellige avond op de boot besloten een aantal van de teamleden om toch even het nachtleven van Kampen te verkennen. Met zijn vijven besloten we het centrum in te gaan, waar het ontzettend stil was op straat. Zelfs de kroegen leken wat uitgestorven, maar alsnog besloten we er een in te gaan. Al was de kroeg vrij leeg, de dames op leeftijd  aan de bar vonden het Bouke wel interessant, en na een paar drankjes stond hij dan ook uitbundig te dansen met iemand die wel wat weg had van Barbie. De hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar een andere kroeg. We kwamen op straat iemand tegen op straat waarmee we in gesprek raakten over zijn vriend die ook in Wageningen studeerde, en hij nodigde ons in zijn studentenhuis uit. Daar speelden we wat drankspelletjes en kregen we les over carbid schieten in Kampen. Tegen de tijd dat we weer aan een nieuwe kroeg toe waren bleken deze helaas gesloten en zetten we weer koers richting de Oban.

Om tien uur werd het gehele team gewekt door die-hard ochtendmens Lisa, waarna we warm aan de ontbijttafel werden ontvangen met een kopje koffie, warme broodjes, eitjes en spek. Wat wil een mens nog meer? Afscheid nemen van de boot en de crew werd dan ook met tegenzin gedaan, we kijken met zijn allen uit naar de Rees!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *