Race of the Classics

De Race of the Classics is het grootste studenten zeil-event van Europa. Ieder jaar wordt door studenten van hogescholen en universiteiten uit heel Nederland gevaren aan boord van klassieke zeilschepen. Het behoud van ons varend erfgoed (de Hollandsche Zeilvloot) is een van de belangrijkste doelstellingen van de Stichting Race of the Classics.

De Race of the Classics bestaat uit twee edities: sinds 1989 in april voor studenten verbonden aan een hogeschool of universiteit en sinds 2006 in oktober voor Young Professionals werkzaam bij toonaangevende (Inter)nationale bedrijven.

De vloot vertrekt vanuit de Veerhaven te Rotterdam, het doel is een oversteek naar Ipswich. Bij slecht weer kan de vloot uitwijken naar Den Helder of Brugge en uiteindelijk finisht de vloot via IJmuiden op het IJ in Amsterdam waar het evenement wordt afgesloten met een spetterend eindfeest.

Zeilervaring is niet nodig. Onder de bezielende leiding van ervaren schippers en de bemanningsleden ervaren de studenten hoe het er op een zeilschip op de Noordzee aan toe gaat. Om de Race of the Classics te verwezenlijken wordt er door 12 enthousiaste organisatieleden, met affiniteit voor organiseren, zeilen en veel gezelligheid, een jaar lang hard gewerkt. Daardoor is het evenement inmiddels uitgegroeid tot de grootste zeilrace op klassieke zeilschepen in Nederland.

De 35ste editie van de Race of the Classics zal plaatsvinden van 15 april tot en met 21 april 2024.

Meer informatie over de Race of the Classics en zijn geschiedenis is te vinden op Wat is de ROTC? – Race of the Classics.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *